Wild Turkey 101 Bourbon
Skvělý poměr cena/kvalita. One & Only doporučuje. Wild Turkey pochází z vrcholu stejnojmenného kopce ve městě Lawrenceburg v Kentucky, kde se vyrábí již 75 let.
Kategorie: | Whisky |
---|---|
Značka: | Wild Turkey |
Země původu: | U.S.A. |
Obsah alkoholu: | 50,5 % |
Objem: | 0,7 l |
Wild Turkey pochází z vrcholu stejnojmenného kopce ve městě Lawrenceburg v Kentucky, kde se vyrábí již 75 let. Whiskey vzniká za použití vody z řeky Kentucky, která je přirozeně filtrována přes vápenec, původního kmenu kvasinek a tajného poměru kukuřice, žita a sladového ječmene. Ke zrání se ukládá do sudů vypalovaných na úroveň 4, tzv. alligator char, což je nejhlubší možné vypálení. Whiskey Wild Turkey se vyznačují výrazným, a přesto jemným charakterem.
Za jedinečnou chutí značky Wild Turkey stojí legendární master distiller Jimmy Russell, přezdívaný "Buddhou bourbonu". Ve Wild Turkey vyrábí whiskey ji neuvěřitelných 60 let a je tak nejdéle aktivním master distillerem na světě. Se synem Eddiem dnes tvoří v palírně jedinečné duo.
Wild Turkey 101 je časem ověřená ikona. Jde o nejznámější whiskey značky Wild Turkey a jednu z nejoblíbenějších prémiových amerických whiskey v USA. Její název odkazuje na sílu, při které je lahvovaná, tedy 101 proof neboli 50,5 % alkoholu.
Wild Turkey 101 se vyrábí již více než 60 let stejným, ověřeným způsobem. Zraje 6 až 8 let v sudech z amerického bílého dubu, které byly vypáleny na nejvyšší stupeň tzv. alligator char. Díky mashbillu, který obsahuje vysoký podíl žita, a vyšší síle má nezaměnitelný charakter, komplexní chuť a příjemný říz. Chuť je robustní, a přesto si zachovává jemnost.
Aroma: vanilka, skořice, dřevo
Chuť: zprvu sladká s tóny vanilky a karamelu, poté se projeví dřevo a pečící koření.
Závěr: výrazné koření typické pro Wild Turkey a pomerančová kůra
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Wild Turkey pochází z vrcholu stejnojmenného kopce ve městě Lawrenceburg v Kentucky, kde se vyrábí již 75 let. Whiskey vzniká za použití vody z řeky Kentucky, která je přirozeně filtrována přes vápenec, původního kmenu kvasinek a tajného poměru kukuřice, žita a sladového ječmene. Ke zrání se ukládá do sudů vypalovaných na úroveň 4, tzv. alligator char, což je nejhlubší možné vypálení. Whiskey Wild Turkey se vyznačují výrazným, a přesto jemným charakterem.