Dalmore 12 y.o.
Představitel této skotské whisky, jejíž příběh se váže až k roku 1263 a záchraně skotského krále, zraje prvních devět let v amerických dubových sudech po bourbonu, než je opatrně rozdělena. Jedna polovina pokračuje ve zrání v sudech po bourbonu, zatímco druhá polovina je uložena do 30 let starých sudů po sherry Matusalem Oloroso. Komplexita a vyváženost této whisky je typickým představitelem stylu Dalmore.
Kategorie: | Whisky |
---|---|
Značka: | Dalmore |
Země původu: | Skotsko |
Obsah alkoholu: | 40,0 % |
Objem: | 0,7 l |
Výrazná avšak elegantní. V aroma velmi vzrušující, ovocná, náznak sladu a sherry.
Bohatý vývoj chuti s tóny sladu, pomerančů, koření, vřesu, na konci lehounký náznak rašeliny a slané příchuti moře.
Aroma: Pomeranč s přechodem do zralé švestky, čokoláda, marcipán.
Chuť: Citrusy, káva, skořice.
Dokončení: Pomeranč a jemné tóny vanilky, švestek a skořice.
Představitel této skotské whisky, jejíž příběh se váže až k roku 1263 a záchraně skotského krále, zraje prvních devět let v amerických dubových sudech po bourbonu, než je opatrně rozdělena. Jedna polovina pokračuje ve zrání v sudech po bourbonu, zatímco druhá polovina je uložena do 30 let starých sudů po sherry Matusalem Oloroso. Komplexita a vyváženost této whisky je typickým představitelem stylu Dalmore.
Palírna Dalmore leží na východě Skotska poblíž Cromarty Firth. Majitelem je nápojová společnost Whyte & Mackay. Dalmore produkuje tři fantastické sladové whisky, z nichž všechny jsou hladké a lahodné se spoustou květinového charakteru. Jsou 12 let staré, vyzrávaly v kádích po sherry a jsou tudíž tmavé a bohaté.
Palírna Dalmore vznikla v roce 1839 a fungovala nepřetržitě až do 1. světové války. Potom se z ní stala továrna na výrobu námořních min. V roce 1966 se sice dočkala modernizace, avšak dodnes používá několik kotlů z roku 1874.
Pod dohledem slavného master distillera Richarda Patersona vznikla elegantní whisky Dalmore. To je skotská whisky, jejíž příběh se váže až k roku 1263 a záchraně skotského krále.